Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


04.04.2022 09:35

До пожежонебезпечного періоду готові

Лісівники ДП «Ізяславський лісгосп» нагадують, що з приходом весняного тепла у лісах настає пожежонебезпечний період. Посилення протипожежних заходів є одним із найважливіших завдань, які сьогодні вирішуються  працівниками підприємства.
   Впровадження комплексу заходів із захисту лісу від можливого загорання лісова охорона розпочала ще з перших днів березня. Загалом у наших лісництвах проведена  значна робота, зокрема розроблені та доведені до виконавців комплексні плани заходів  по зниженню небезпеки виникнення лісових пожеж в лісах,  проведено навчання з лісовою охороною по  протипожежних вимогах  та гасінню лісових пожеж. В  лісництвах приведена в готовність   техніка, яка  залучається на випадок гасіння лісових пожеж.
   Всі пункти зосередження пожежного інвентарю по лісництв
ах   доукомплектовані  необхідними засобами пожежогасіння   згідно встановлених норм. На території підприємства постійно  поновлюється наочна інформація на протипожежну та природоохоронну тематику. В лісових угіддях  встановлюються заборонні знаки та шлагбауми.

ДП «Ізяславський лісгосп» в черговий раз нагадує:  щоб попередити пожежу, перебуваючи в лісовій  зоні на відпочинку,  не  забувайте  дотримуватися вимог пожежної безпеки.

Забороняється: 

 розведення багаття в лісі (крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях);

 палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, крім місць, що обладнані для цієї мети;

 залишати у непередбачених для цього місцях обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я тощо;

заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна;

палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо);

звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо;

здійснювати у лісі без узгодження з постійними лісокористувачами роботи з  використанням  вибухових  та інших горючих речовин.

На Хмельниччині в умовах воєнного стану запроваджено нові обмеження: цивільним особам заборонено відвідувати ліси. Відповідне рішення підписав голова обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

За порушення правил пожежної безпеки в лісах передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів.

Будьте пильними, неухильно дотримуйтеся, правил пожежної безпеки в лісі, адже охорона його від пожеж – суспільний обов’язок кожного!

 

ПРЕС СЛУЖБА ДП «ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»