Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


16.05.2020 12:19 Загальні новини

Догляд за лісовими культурами

Традиційно о цій порі лісівники акцентують увагу на доглядах за лісовими культурами. Щонайперше цікавляться, як прижилися цьогорічні сіянці. Але не менше уваги потребують і дворічні, і трирічні культури.
Обов’язковою вимогою для створення якісних, високопродуктивних лісових насаджень – є своєчасний догляд за лісовими культурами.
Мало, просто посадити ліс, впродовж декількох років лісівники дбають про молоді насадження, створюючи сприятливі умови для їх росту та розвитку, знищуючи бур’яни, трав’янисту рослинність та поросль малоцінних порід.
Саме зараз, у весняний період, коли відзначається велика забур’яненість після дощів, проводяться роботи по догляду за цьогорічними лісопосадками та лісовими культурами минулих років створення.
Маленькому деревцю потрібен особливий догляд. Про це дбають інженери, лісничі, їх помічники, безпосередньо майстри лісу, які працюють у ДП «Ізяславський лісгосп».
Протягом цього тижня, начальником відділу лісового господарства Зайчуком В. П. разом з інженерами лісогосподарського відділу, лісничими, старшими майстрами та майстрами лісу проведено огляд лісових культур на території Лютарського, Михельського, Плужнянського, Кунівського та Білогірського лісництв для обстеження стану молодих саджанців та перевірки якості проведеного догляду за ними. Свою увагу вони зосередили на лісових культурах, що ростуть на багатих родючих ґрунтах, де спостерігається підвищена забур’яненість і складні умови догляду.
Догляд за лісовими культурами на контролі В.о. директора підприємства С. А. Кутасєвіча.
На 2020 рік заплановано догляд на площі – 800 га.