Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


21.04.2021 11:21

Допомога пернатим друзям

Нещодавно у Михельському  лісництві ДП «Ізяславський лісгосп» учні шкільного лісництва  «Паросток» Михлянської  загальноосвітньої школи виготовили та розвісили шпаківні. Допомагали їм у цьому  працівники лісництва на чолі з лісничим Михельського лісництва Мартиновим Ігорем Ігоровичем. Вони провели дітям інструктаж та наочно показали, як правильно розміщувати на деревах «будиночки для птахів».

Юні природолюби розповіли, що птахи у лісі – це важливо, адже саме вони рятують дерева від шкідників. Тож аби пернаті рятівники збільшували свою популяцію в наших лісах, учні власноруч виготовили та розвісили 35 шпаківень. Матеріал для виготовлення пташиних будиночків надали лісівники  Ізяславського  лісгоспу.

Дерев’яні домівки на деревах мають рятувати дорослих птахів та пташенят від негоди й хижаків. Тому учні висловили сподівання, що розвішані ними шпаківні недовго залишатимуться порожніми.

Школярі пообіцяли, що протягом року слідкуватимуть за шпаківнями та підгодовуватимуть птахів. Діти впевнені, що пернатим мешканцям буде затишно та комфортно у нових оселях.

 

  ПРЕС СЛУЖБА ДП «ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»