Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


15.11.2021 08:43

Доповнення лісових культур

Вирощування високоякісних лісових культур, із дотриманням правил лісовідновлення та рекомендацій лісовпорядкування,  вже давно в ДП «Ізяславський лісгосп» стало пріоритетним завданням.

Але в процесі вирощування лісових культур часто виникає потреба в їх доповненні – висаджуванні садивного матеріалу на місце рослин, що загинули. Доповнення лісових культур зумовлено переважно об’єктивними причинами. Серед них – посушлива весна та посушливе літо, вимерзання рослин, вимокання, видування ґрунту тощо. Доповнення проводять в культурах 1-3-річного віку за результатами осінньої інвентаризації. Обсяги доповнень бувають різними, в середньому – 10-25 % від числа садивних місць.

На протязі жовтня-листопада 2021 року  у лісових угіддях підприємства  силами лісової охорони та працівниками лісгоспу  було проведено доповнення лісових культур на площі – 60,4  га, висаджено біля 55000 сіянців. При доповнені  лісових культур використовувались  сіянці основних лісоутворюючих порід  вирощені  на полі дорощування  розсадника  підприємства.

 

ПРЕС СЛУЖБА «ДП ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»