Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


03.08.2021 15:13

ДП «Ізяславський лісгосп» проводить рейдові перевірки лісових масивів

ДП «Ізяславський лісгосп» проводить рейдові перевірки лісових масивів.
Постійно діючі мобільні групи оперативного реагування здійснють патрулювання лісів . Мобільні групи, оснащені необхідними технічними засобами, здійснюють постійне патрулювання державного лісового фонду лісогосподарського підприємства.
Мета групи – попередити, не допустити лісопорушень, незаконних рубок, браконьєрства, незаконного обігу деревини, засмічення держлісфонду побутовими відходами, та порушень правил пожежної безпеки, встановлення винних осіб, що порушили лісове та мисливське законодавство, задокументувати факт та домогтися відшкодування нанесених збитків державі.
До складу рейдових бригад входять працівники лісової охорони. В окремих випадках – залучаються представники правоохоронних органів та надзвичайники.
За І півріччя 202
1 року здійснено –  106  оперативних виїздів.
Рейди лісівників – справа системна, однак це лише частина роботи по охороні лісу. Взагалі робота по боротьбі з «двоногими» шкідниками дуже нагадує роботу прикордонників. Окрім патрулювання лісівники також влаштовують «секрети» і «засідки» на браконьєрів і крадіїв лісу, супроводжують підозрілі автомобілі, цікавляться метою відвідування лісу у межах заповідних та відтворювальних ділянок. Вся ця величезна робота проводиться з однією метою – зберегти ліс та його мешканців для нащадків.
Наголошуємо, що заготівля та перевезення деревини може відбуватися тільки при наявності дозвільних документів.
Закликаємо місцевих жителів та підприємців-лісопереробників дотримуватись закону.

 

Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»