Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


13.04.2021 11:38

Ізяславські лісівники та рятувальники провели спільні навчання з ліквідації умовної пожежі в лісі

Тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної лісової пожежі провели  в Михельському  лісництві державного підприємства «Ізяславське лісове господарство». Лісівники  підприємства  спільно з  колегами ДП «Шепетівський лісгосп», ДП «Славутський лісгосп», пожежною командою ЗВК 58 разом з надзвичайниками  відпрацювали взаємодію при ліквідації вогню в лісовому масиві.  Після теоретичної частини, присвяченої тактиці та способам гасіння лісових пожеж,  огляду пожежної техніки відбулося практичне відпрацювання спільних дій під час ліквідації умовної пожежі.

Задля відпрацювання спільних дій в разі виникнення загорань у лісовому масиві лісівниками та представниками ДСНС в ході навчання було проведено заходи на оперативність реагування на сигнал про виникнення загорання, прибуття на місце події та гасіння умовної пожежі. При гасінні умовної пожежі було продемонстровано застосування протипожежної техніки та інвентарю. Працівникам лісового господарства та рятувальникам вдалося показати злагодженість дій і готовність до гасіння лісових пожеж, отже мету навчань було  виконано..

Такі навчання лісівники проводять постійно, їх мета  – на практиці відпрацювати спільну взаємодію щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею у лісовому масиві. Під час пожежонебезпечного періоду одне з головних завдань для лісівників – недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація та ліквідація.

Однак, не зважаючи на протипожежну готовність, лісівники вкотре наголошують, що найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи.

ПРЕС СЛУЖБА ДП «ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»