Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


Автор:  Прес-служба ДП «Ізяславський лісгосп»
12.06.2020 12:34 Загальні новини

Ізяславські рятувальники та лісівники навчалися спільно ліквідовувати лісову пожежу

Ізяславські рятувальники та лісівники навчалися спільно ліквідовувати лісову пожежу
11 червня, щоб удосконалити  навики у  протистоянні  вогняній стихії у лісовому масиві та під час пожежі зберегти якомога більше зелених насаджень, вогнеборці 13 Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС Хмельниччини спільно із добровільною пожежною дружиною ДП «Ізяславський лісгосп», а також Замкової виправної колонії № 58,  провели комплексне тактичне навчання.
Учасники навчань відпрацювали питання взаємодії оперативних служб району, оперативно-рятувальних підрозділів ДСНС та добровільних пожежних дружин під час ліквідації умовної пожежі у лісовому масиві, а також перевірили рівень підготовки начальницького складу підрозділів щодо організації та керування під час ліквідації загоряння на території лісництва. На навчаннях продемонстрували різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірили боєздатність спеціалізованої техніки лісівників і рятувальників, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж. Такі навчання дуже корисні, адже дають змогу скоординувати спільні дії, зменшити час на ліквідацію, а відповідно, і збитки від лісових пожеж.
Загалом навчання пройшли успішно – всі учасники показали оперативність та злагодженість в діях, що допоможе швидко подолати реальну пожежу у разі її виникненя.
Такі заходи мають велике значення у профілактиці загорань в природних екосистемах, виховують свідоме та бережливе ставлення людей до лісових насаджень держави.