Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


02.11.2020 08:36

Лісівники дбають про диких тварин

Диким мешканцям лісів загрожує багато небезпек: морози, снігопади, нестача кормів, хижаки, і, звісно, браконьєри. Захистити тварин від усіх можливих негараздів неможливо, проте при відповідальному веденні мисливського господарства вдається значно зменшити негативний вплив природних і антропогенних факторів. Працівники ДП «Ізяславський лісгосп» роблять усе можливе задля захисту лісових звірів.
Окрім боротьби з незаконним полюванням, мисливствознавець та єгері дбають про своєчасну  заготівлю кормів і виготовлення достатньої кількості годівниць, що допомагають тваринам перезимувати. Штучна підгодівля особливо важлива, якщо довгий час тривають морози та після сильних снігопадів, коли добування корму природнім способом ускладнюється. Наприклад, за сильних морозів (нижче -15°С) або після сильних снігопадів можуть загинути всі поросята, що залишились без свиноматки. Зазвичай терміни викладки кормів приурочуються до кінця зими – початку весни
.
У спеціально пристосовані годівниці закладаються корми: сіно, зерновідходи, листяні віники
.  На дільниці переробки та розпилювання деревини Плужнянського лісництва ДП «Ізяславський лісгосп» виготовлено  годівниці, які будуть розставлені у лісах Ізяславщини. Підприємством заготовлено сіно, віники та закуплено 500 кг. солі. Дикі тварини – це наше багатство і наш обов’язок зберегти його для майбутніх поколінь, а понесені витрати на їх збереження окупляться митями прекрасних моментів спостереження за дикими мешканцями нашого краю.

Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»