Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


Автор:  Прес-служба ДП «Ізяславський лісгосп»
02.04.2020 09:50 Загальні новини

Лісокультурна кампанія триває

Цьогоріч весняна лісокультурна кампанія почалася рано. Причини цьому – винятково тепла зима та брак вологи. Тож лісівникам Ізяславщини довелося працювати хоч і швидко, але надзвичайно ретельно, адже при таких погодних умовах дати життя новому якісному лісу надзвичайно важко. Саме тому посадці передувала кропітка праця: заготівля лісового насіння, його обробка, відбір та збереження, вирощування високоякісного посадкового матеріалу, очистка ділянок та підготовка ґрунту. Не дивлячись на складнощі, працівниками ДП «Ізяславський лісгосп» були створені культури дуба, сосни та модрини на площі 113 Га (висаджено понад 500000 тисяч сіянців).
Для того, щоб забезпечити осінню лісокультурну кампанію власним якісним садивним матеріалом, у розсадниках, теплицях та коробах лісівники вже висіяли насіння на загальній площі 0,6 Га.
Тож основну роботу зробили – дали життя новому лісу, але його подальша доля залежить не тільки від лісівників. Брак вологи, шкідники, а також вогонь – справжні вороги лісу. Та якщо природу контролювати складно, але все ж певні корективи внести можна (наприклад, що стосується шкідників), то з несвідомими людьми ситуація критична. Хоча лісова охорона ДП «Ізяславський лісгосп» цілодобово стоїть на захисті зелених насаджень, трапляються випадки і незаконної порубки, і підпалу сухої трави, вогонь з якої переходить до лісу і знищує не тільки стиглі дерева, у які не одне покоління лісівників вкладало сили і душу, але й тварин та комах.
Тож лісівники ще раз закликають бути свідомими та берегти природу, частинкою якої є і ми!