Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


Автор:  Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»
11.08.2020 13:03 Загальні новини

Лісокультурні роботи тривають

Після закінчення весняної посадки лісових культур на підприємстві не закінчуються лісокультурні роботи. Зараз триває напружена пора по догляду за цьогорічними посадженими молодими деревцями та тими, що були посаджені впродовж минулих років.
В 1-2 річних культурах проводяться до 4 доглядів на рік, 3-4 річних – до 2.
Проте вирощування лісів не обмежується лише одним доглядом: важливою складовою даного процесу є посів у лісових розсадниках. Тут, на лісогосподарській грядці, без постійної роботи з сапкою не обійтись. І наші лісокультурниці стараються працювати сумлінно та наполегливо.
В перші роки після створення лісових культур, висадки сіянців з лісорозсадників поряд з доглядом проводяться рубки догляду в молодняках. Зокрема, в перше десятиліття це – освітлення, в друге – прочищення. При освітленні формуємо деревостани бажаного складу та густоти деревних порід.
Без своєчасного проведення рубок догляду в молодняках неможливо виростити високопродуктивні корінні насадження головних наших порід: ялини, дуба звичайного, модрини. Таким чином лісівники Ізяславщини поліпшують якість співвідношення породного складу насаджень, підвищують його стійкість та створюють умови для скорочення термінів вирощування технічно стиглої деревини. Всі лісогосподарські заходи на підприємстві проводять добре підготовлені та кваліфіковані працівники, які постійно вчаться та підвищують свою трудову майстерність.