Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


30.05.2022 14:04

На сторожі лісових угідь

У справі гасіння лісових пожеж немає дрібниць. Засоби для локалізації та недопущення поширення вогню – вкрай необхідна річ. То ж кожне ефективне придбання має високу ціну для рятівників лісу. Тому лісівники ДП «Ізяславський лісгосп»  продовжують доукомплектовувати власний парк спецтехніки.

Нещодавно на постійне чергування у лісових угіддях підприємства  заступив новенький пожежний модуль на базі автомобіля Mitsubishi L 200.

Модуль  оснащений ємністю для води об’ємом 500 літрів, мотопомпою високого тиску, пожежним рукавом  довжиною 50 метрів та котушкою для його компактного зберігання.

Така малогабаритна, і в той же час високопрохідна пожежна техніка, вкрай необхідна для наших лісівників. Ефективне використання пожежного модуля дозволяє оперативно доставити рідину для протистояння стихії у віддалені та важкодоступні ділянки лісу і там утримувати поширення вогню до прибуття основних сил та засобів, подаючи воду як з основного резервуару, так і з зовнішніх джерел.

«Лісові масиви нашого лісового господарства розкинулися  на значній площі. У разі виникнення стихії лік іде не на хвилини, а на секунди.   На випробуваннях  пожежний модуль довів свою необхідність та ефективність», - зазначив інженер з охорони та захисту лісів ДП «Ізяславський лісгосп» Віталій Рожков.

На сторожі наших лісів – витривалі і досвідчені лісівники та їх надійні помічники – спецтехніка.

Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»