Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


07.12.2020 13:57 Загальні новини

Нагодуй птахів взимку

       Для птахів зима важка пора. Вони страждають від холоду і голоду. Адже добре відомо: хто ситий , тому холод не страшний. Процес травлення в птахів відбувається швидко й енергійно, а тому вони постійно потребують їжі. Взимку, не встигнувши протягом короткого дня добути собі необхідну кількість поживи, птахи залишаються на ніч напівголодними і, не дочекавшись дня, гинуть.  Згідно зі статистичними даними у суворі зими з 10 великих синиць виживає 1-2. В наших силах врятувати птахів від голодної смерті: розвісити годівнички і всю зиму підгодовувати їх.
За ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України та в рамках загальнодержавної акції «Нагодуй птахів взимку» Державне підприємство « Старокостянтинівське  лісове господарство» долучилось до акції та розмістили в школах та садочках в зоні діяльності лісгоспу годівнички для птахів,які були виготовлені учнями Самчиківського  та  Сковородецького  шкільних  лісництв .
В ході акції працівниками державної  лісової  охорони  лісництв був проведений майстер-клас для вихованців  по виготовленню  годівничок  для птахів. Багато нового і цікавого про зимуючих птахів рідного краю дізнались учні, ознайомились з основними правилами виготовлення годівниць для птахів, дізнались як правильно підгодовувати птахів, що можна покласти у годівничку.
  Що найбільш запам’яталось для лісівників  - це реакція діток і їх задоволення від розвішування годівничок та , звісно ж, годування пташок. Кожна дитина хотіла якнайбільше насипати зерняток та сушених крихт хлібу у годівничку.
Коли діти розуміють і намагаються допомагати нашим «найменшим» братам- це варто всіх тих зусиль, які докладають батьки та вчителі, бо  любов до тварин треба прививати з дитинства, щоб у дітей було чуйне, добре і щедре серце.Діти пообіцяли , що  слідкуватимуть  за наявністю їжі в годівничках, бо знають, що корм потрібно класти щодня і бажано в однаковий час. Це допоможе врятувати пташок від загибелі і сконцентрувати їх в одному місці.
  Давайте всі разом збережемо пернатих друзів. Приєднуйтесь до нашої справи! Пам’ятайте: птахи взимку дуже сподіваються на вашу допомогу, а влітку обов’язково віддячать вам сторицею.

Прес-служба ДП“Старокостянтинівський лісгосп”