Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


14.12.2020 14:20

Нагодуй птахів взимку

«Нагодуй птахів взимку» – так називається акція, започаткована Державним агентством лісових ресурсів України, яка стартувала 8 грудня. Цю ініціативу активно підтримали лісівники Ізяславщини.  Життя птахів узимку цілковито підпорядковане пошукам їжі, адже світловий день короткий, а втрати сил і енергії  у птахів значні.

Через сніг та холод  пернатим набагато важче шукати собі корм. А тому,  аби їх підтримати і допомогти пережити холодну пору й була започаткована акція.

Щодо раціону, то найкраще це соняшникове  насіння, пшениця, просо та овес. Але все залежить від виду птаха. Для синиці чи дятла найкращими ласощами є свіже сало.

Спеціалісти наголошують – підгодівля птахів є дуже корисною і для людей.  Вона дозволяє відвернути увагу пернатих від видзьобування бруньок на плодових деревах. Окрім того, служить для приваблення у місця, де вони можуть принести велику користь у період вигодовування пташенят комахами-шкідниками. А ще така діяльність прививає любов до природи.

Лісівники ДП «Ізяславський лісгосп» разом з учнями шкільного лісництва «Паросток»  Михлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів активно  долучились  до акції.  Учнями були самостійно виготовлені та розвішені  десятки годівничок.  Долучитись до природоохоронної акції мають змогу усі бажаючі. Годівницю можна виготовити із підручних засобів. Пам'ятаймо, своєчасна допомога пернатим взимку може врятувати не одне пташине життя. Мета акції - допомогти птахам перезимувати, а також виховати шанобливе ставлення до природи у дітей, молоді та інших представників суспільства. Проведення таких акцій допомагає та сприяє підтримці екологічної свідомості людини. За добру справу пташки віддячать нам гарним співом та захистять наші ліси і сади від шкідників. Запрошуємо всіх небайдужих, особливо у холодну пору року, приносити їжу до годіничок.

  

ПРЕС СЛУЖБА ДП «ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»