Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


29.07.2021 10:24

Незабаром – відкриття сезону полювання на пернату дичину

На початку серпня, 07.08.2021 року, в межах мисливських угідь Ізяславщини, стартує сезон полювання на диких птахів, який триватиме до 31 грудня 2021 року включно. Встановленими днями для полювання на пернату дичину – субота, неділя, середа.
Напередодні хочеться нагадати, що для проведення полювання необхідно мати наступні документи: посвідчення мисливця; контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на сезон 202
1-2022 років з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка); відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю; паспорт на собак мисливських порід, ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.
Не зайвим буде нагадати, що порушення правил полювання без добування дичини тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді попередження або штрафу від 102 до 1020 грн. А у разі добування дичини з порушенням правил полювання – від 1020 до 2040 грн. штрафу та сплати збитків за кожну добуту тварину чи птаха, у розмірі, передбаченому таксами нарахування збитків. Крім того знаряддя добування та все добуте підлягатиме конфіскації.
А головне, кожен мисливець йдучи на полювання має пам’ятати та суворо дотримуватися вимог техніки безпеки у поводженні з вогнепальною зброєю. Тож, готуйтеся до сезону полювання з дотриманням всіх законодавчих вимог.

  Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»