Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


21.01.2021 09:48

Підгодівля диких тварин

Зима – це період справжнього випробування для диких тварин і птахів, і не стільки холодом, скільки голодом. Ось тут на підтримку братам нашим меншим, як  називають диких тварин, приходить наша єгерська служба. Мисливська фауна лісомисливських угід ДП «Ізяславський лісгосп»  досить багата і різноманітна. Тут і лосі, кабани, козулі,  лисиці, зайці, птахи тощо.
   Робота єгерської служби розрахована на наявність достатньої природної кормової бази, заготівлю кормів та охорону угідь від шкідливих тварин та браконьєрів. А щоб лісова звірина мала вдосталь кормів, про це подбали заздалегідь. Як розповів головний мисливствознавець Дмитро Семенович,  ще з літа було заготовлено 2  тони  сіна,  3000 шт. кормових віників та 7 тон зернових відходів. А щоб їжа краще смакувала звірам, придбали 500 кг.  солі. Єгерська служба підприємства подбала про своєчасний ремонт годівниць,  а на дільниці по переробці та розпилюванню деревини Плужненського лісництва виготовлено десятки нових.   Також додатково обладнано нові місця для підгодівлі тварин. Актуальним для єгерів залишається питання охорони  представників мисливської фауни. З цією метою проводяться регулярні рейди.
   Зазначимо, що у мисливських  господарствах обов’язковим елементом біотехнічної діяльності є саме підгодівля тварин. Вона відіграє важливу роль у підтриманні доцільного рівня чисельності звірів та служить вагомим чинником попередження та зменшення пошкоджень лісових та сільськогосподарських угідь, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах.

ПРЕС СЛУЖБА «ДП «ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»