Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


07.12.2020 09:55

Плановий аудит FSC

Лісова сертифікація – переважно добровільна ініціатива спрямована на забезпечення підтвердження ведення лісового господарства вимог щодо сталого розвитку, які закріплені відповідними міжнародними стандартами.
Виникла в зв’язку з погіршенням стану навколишнього природного середовища та, насамперед, в зв’язку з масовим винищенням лісів планети, особливо в тропічній зоні.

Мета – запобігти неетичному та невідповідному веденню лісового господарства.

Сталий розвиток лісового господарства передбачає досягнення екологічно орієнтованого, соціально прийнятного та економічно життєздатного ведення лісового господарства.

Екологічно орієнтоване лісове господарство спрямоване на   підтримку та збереження біологічного різноманіття; охорону рідкісних і зникаючих видів тварин і рослин; збереження лісів, які мають високе природоохоронне значення; відмову від застосування хімічних препаратів та мінімізацію негативного впливу на довкілля.

Соціально прийнятне лісове господарство повинно забезпечувати права та соціальні гарантії працівників лісового господарства; враховувати та поважати права місцевого населення, їх соціальні, економічні та духовні потреби.
Економічно життєздатне лісове господарство спрямоване на досягнення економічної ефективності з врахуванням екологічної та соціальної складових; також не повинно призводити до погіршення продуктивного стану і використання лісових ресурсів.

У 2017 році  ДП «Ізяславський лісгосп»  пройшов сертифікацію за стандартами та критеріями Forest Stewardship Council®, FSC® (Лісова опікунська рада). 
   
Як підприємство дотримується взятих на себе зобов’язань в кінці минулого місяця  перевіряли аудитори.  Вони провели ґрунтовний аналіз відповідної документації, побували безпосередньо на лісосіках, на ділянках де проводиться лісовідновлення, проаналізували стан особливо цінних лісових ділянок.

ПРЕС СЛУЖБА ДП «ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»