Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


22.09.2021 09:24

Створюємо ліси разом

 В Україні  стартує  екологічний проєкт «Зелена країна»   Метою даного проєкту  є:
   Покращення комунікації представників лісової галузі з суспільством, підвищення іміджу професії лісівника, поінформованості суспільства щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, покращення екологічної ситуації в країні, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.
Терміни проведення Акції у цьому році
 – 1 жовтня  -30 листопада 2021.
      Заходи Акції
1. Садіння дерев, проведення робіт з лісовідновлення та лісорозведення із залученням місцевого населення, учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій, центральних,  місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, представників громадських об’єднань.
Участь в Акції з садіння можливо буде здійснити двома способами:
кожен українець може безкоштовно долучитися до висадження лісу у будь-якому регіоні України. Для цього потрібно заповнити он-лайн форму на спеціально створеному веб-сайті. Цю інформацію отримує обласне управління лісового та мисливського господарства та організовує запрошення на висадку дерев (терміни залежать від кліматичних умов області). Основні меседжі – «Створюємо ліси разом», «Зелена країна для кожного з нас».
Крім того необхідно провести висадку скверів на землях територіальних громад, парків у кожній школі
.
2. Інформаційні та роз’яснювальні заходи (екскурсії, тематичні зустрічі, лекції, прес-тури) щодо ролі та важливості лісів для існування життя на планеті, значення праці лісівника в забезпеченні створення, охорони та захисту лісових насаджень. Суспільство має знати, що лісівники щорічно відтворюють понад 40 тис. га лісів, а це 200 млн дерев;
3. Прес-конференції, круглі столи з метою зняття соціальної напруги та критичних настроїв у суспільстві, викликаних хибними стереотипами суспільної думки  щодо лісового господарства;
4. Конкурси, вікторини, фестивалі тощо, які за тематикою відповідають меті Акції.  Профорієнтаційні заходи щодо популяризації професії лісівника. 
  Відповідальний за проведення акції у ДП «Ізяславський лісгосп»  - головний лісничий, Зайчук Віталій Петрович. Контактний телефон: 0965151803.   Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»