Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


01.12.2020 15:19

Відведення лісосік на 2021 рік

 У ДП «Ізяславський лісгосп»  завершуються   роботи з відведення лісосік під рубки головного користування і формування та оздоровлення лісів на 2021 рік.
 В  лісництвах проводиться відведення та таксація площ під рубки догляду на 2021 рік. Відведення лісосік полягає в відмежуванні ділянок лісу в натурі (прорубування візирів) для проведення: рубок головного користування, рубок догляду за лісом, санітарних рубок та інших рубок. Межі намічених для рубання лісосік мають бути чітко окресленими. На стовпі роблять виїмку, де вказують номер кварталу і дільниці, рік рубання, площу. По межі лісосіки прокладають візири: обрубують нижні гілки дерев, вирубують кущі і дерева, які стоять на лінії ходу, діаметром до 24 см на рівні грудей, встановлюють вішки, на деревах по обидва боки відзначають границі лісосіки. Для точності знімання межі лісосік застосовують геодезичні інструменти.  Таксація лісосіки включає перелік дерев для визначення запасу деревостану,  його середнього об’єму стовбура, та грошову оцінку.
   Рубки головного користування  проводяться з метою заготівлі деревини у стиглих та перестійних лісових насадженнях, в основу яких покладено дотримання принципів безперервного, невиснажливого і раціонального використання лісових ресурсів, збереження умов відтворення високопродуктивних стійких деревостанів, їх екологічних та інших корисних властивостей.
     Рубки формування і оздоровлення лісів спрямовані на підвищення стійкості та продуктивності деревостанів, збереження біорізноманіття лісів, їх оздоровлення і посилення захисних, санітарно-гігієнічних, оздоровчих  та  інших функцій.
    Завдяки рубкам догляду покращується  склад насаджень, збільшується  приріст, стійкість до хвороб і нападу шкідників, формуються  стовбури найкращих дерев. Також можна покращити та зберегти родючість ґрунту. Рубки догляду за лісом поділяються на такі види: освітлення, прочищення, проріджування, прохідна рубка.
 В даний час проводиться відведення лісосік під прохідні рубки  та
рубки освітлення, прочищення і прорідження.

 

Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»