Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


Автор:  Прес-служба ДП «Ізяславський лісгосп»
16.06.2020 12:43 Загальні новини

Виїзна виробнича нарада

Під керівництвом виконуючого обов’язки директора ДП «Ізяславське лісове господарство» Сергія Кутасєвіча на базі Гурщанського лісництва відбулася виїзна виробнича нарада, у якій взяли участь начальник відділу лісового господарства Зайчук В. П., головний інженер підприємства Дідушок О. В., лісничі.
Лісничий Гурщанського лісництва Смольський Юрій ознайомив присутніх з результатами праці очолюваного ним лісництва. Учасники наради оглянули лісові культури, побували на ділянках де проводились рубки догляду за лісом. Лісничий повідомив присутніх, що рубки догляду, проводяться шляхом періодичного вирубування дерев, подальше збереження яких у складі насаджень недоцільне, згідно з технологічними картами на ділянках з попередньо підготовленою мережею технологічних коридорів та доріг для пересування транспорту, рубки освітлення формують деревостани бажаного складу та густоти, забезпечують домінування головної породи в деревостані, яка відповідає конкретним лісорослинним умовам та призначенню створеного деревостану, рубки прочищення забезпечують склад і рівномірне розміщення дерев головної породи на площі, формують оптимальну структуру майбутнього деревостану, регулюють кількісне співвідношення окремих порід. Відбір дерев для рубок освітлення і прочищення проводиться лише на закладених пробних ділянках, що є еталоном для здійснення догляду на всій площі. Пробні площі закладають розміром 3-5% від площі ділянки, які розміщують на ділянці у місцях, характерних за породним складом, запасом, кількістю дерев, середнім діаметром і висотою, відмежовуються візирами з установленням у кутах пікетних кілків. За результатами складається акт згідно з Інструкцією з відведення і таксації лісосік у лісах, рубки проріджування створюють умови для формування стовбура і крони кращих дерев, формується другий ярус у складних деревостанах, прохідні рубки призначені для збільшення приросту кращих дерев, підвищення товарності деревостанів та скорочення строків вирощування технічно-стиглої деревини, поліпшення складу, структури та підвищення стійкості деревостану. Для рубок проріджування та прохідних рубок відбір дерев проводиться на всій ділянці з урахуванням рівномірного розміщення кращих дерев. Під час рубок догляду вилучаються сухостійні, всихаючі, дуже ослаблені дерева, внаслідок пошкодження шкідниками і хворобами, стихійного лиха, антропогенного та іншого шкідливого впливу. Лісничі висловили свої думки щодо методів та стилю роботи Юрія Смольського, поділились досвідом роботи у лісництвах, які вони очолюють. Кожен міг висловити свої бачення по веденню роботи в лісовому господарстві.
Підбиваючи підсумки роботи, Сергій Кутасєвіч підкреслив, що необхідно продовжувати працювати у заданому темпі для покращення результатів роботи. Також він наголосив лісничим, що потрібно докласти максимальних зусиль для підвищення авторитету підприємства та підняти довіру і повагу громадськості до працівників лісової галузі, подякував колективу Гурщанського лісництва за виконану роботу, ініціював проведення таких виїзних нарад на базі кожного лісництва.