Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


28.01.2022 11:34

Затримано порушників

 

 

ДП «Ізяславський лісгосп» проводить рейдові перевірки лісових масивів.
Постійнодіючі мобільні групи оперативного реагування здійснюють патрулювання лісів . Мобільні групи, оснащені необхідними технічними засобами для проведення  постійного патрулювання державного лісового фонду лісогосподарського підприємства.
Мета групи – попередити, не допустити лісопорушень, незаконних рубок, браконьєрства, незаконного обігу деревини, засмічення держлісфонду побутовими відходами, та порушень правил пожежної безпеки, встановлення винних осіб, що порушили лісове та мисливське законодавство, задокументувати факт та домогтися відшкодування нанесених збитків державі.
До складу рейдових бригад входять працівники лісової охорони. В окремих випадках – залучаються представники правоохоронних органів та надзвичайники.

Рейди лісівників – справа системна
.  Так під час   нічного рейду, 27 січня 2022 року, лісова охорона ДП «Ізяславський лісгосп»: у складі помічника лісничого Плужненського лісництва Синюка О. В., мисливствознавця Семеновича Д. С., єгерів Миколайчука О. В. та Савчука Ю. В.   спільно з поліцейськими офіцерами громади   Ткачуком О. М. та Гончаруком М. Р.   у лісових угіддях підприємства виявили невідомий автомобіль. Поліцейськими автомобіль був зупинений, від поверхневого огляду автомобіля водій відмовився та запропонував проїхати до поліцейської дільниці Плужненської територіальної громади. Під час руху до дільниці у супроводі працівників лісгоспу та поліцейських,  водій затриманого авто  змінив напрям руху та почав тікати.  Але спільній рейдовій бригаді вдалось наздогнати автомобіль та затримати пасажира, водій з іншими пасажирами покинув автомобіль і втік, але невдовзі повернувся.  У затриманих виявлено мисливський карабін з прицілом нічного бачення. На даний час триває розслідування.

Вся ця величезна робота проводиться з однією метою – зберегти ліс та його мешканців для нащадків.



Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»