Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


08.07.2022 08:36

Здоров’я працівників – у пріоритеті

На підставі статті 14 і 17 Закону України «Про охорону праці», наказу МОЗ № 246 від 21.05.2007 року «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій»  у ДП «Ізяславський лісгосп» проводяться попередні (періодичні)  медичні огляди працівників.

Метою медичного огляду працівника є визначення стану його здоров’я, зокрема, можливості виконання ним певних трудових обов’язків, своєчасного виявлення гострих чи хронічних професійних захворювань, встановлення у разі необхідності медичних протипоказань щодо здійснення окремих видів робіт, а також попередження виникненню та розповсюдженню інфекційних хвороб, розробки індивідуальних та групових лікувально-профілактичних та реабілітаційних заходів працівникам, що віднесені за результатами медичного огляду до групи ризику.

Підприємство за рахунок власних  коштів організовує проведення попередніх (періодичних) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі. Для проведення медичного огляду працівників підприємство укладає договір із закладом охорони здоров’я та надає йому список працівників, які підлягають медичному огляду.

На підставі списку працівників, які підлягають медоглядам, заклад охорони здоров’я складає план-графік їх проведення, погоджує його з роботодавцем. Підприємство  за результатами медичного огляду інформує працівника про можливість (неможливість) продовжувати роботу за професією.

Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»