Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


08.07.2021 11:00

Тривають догляди за лісовими культурами

У лісництвах ДП «Ізяславський лісгосп»  тривають догляди за молодими лісовими культурами. Цьогоріч  цей напрямок полегшено та оновлено, адже за значною частиною молодих насаджень  уже другий рік здійснюють догляди за допомогою подрібнювача «Kansas-170», який агрегатується з трактором МТЗ-82. Доречі, у цьому році закуплено і введено в експлуатацію  ще один подрібнювач  «Kansas-170»,  та  косарку ротаційну «Lisicki Z 178 824-314»

Нова техніка досить швидко та якісно дозволяє звільнити міжряддя у лісових культурах від деревної, чагарникової рослинності та бур’янів. І одночасно перебиває усі ці рештки фактично на подрібнену мульчу.

Як зазначає головний інженер підприємства Олександр Дідушок, насамперед, як показує практика, перевага подрібнювача полягає у відході від трудомісткої ручної праці (використання кущорізів, мотокос, сап) при доглядах за молодими культурами. За  підрахунками, буде й відчутний економічний ефект для підприємства у зв’язку з оптимізацією, пришвидшенням, і, відповідно, здешевленням робіт.

Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»