Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


27.09.2021 11:06

Рейдові бригади

 

ДП «Ізяславський лісгосп» проводить рейдові перевірки лісових масивів.
Постійно діючі мобільні групи оперативного реагування здійснють патрулювання лісів. Мобільні групи, оснащені необхідними технічними засобами, здійснюють постійне патрулювання державного лісового фонду
лісогосподарського підприємства. Нещодавно для рейдових бригад закуплено квадрокоптер та  прилад нічного бачення, що дасть змогу охоронцям лісових угідь ефективніше здійснювати контроль та виявляти правопорушників.  
Мета групи – попередити, не допустити лісопорушень, незаконних рубок, браконьєрства, незаконного обігу деревини, засмічення держлісфонду побутовими відходами, та порушень правил пожежної безпеки, встановлення винних осіб, що порушили лісове та мисливське законодавство, задокументувати факт та домогтися відшкодування нанесених збитків державі.
До складу рейдових бригад входять працівники лісової охорони. В окремих випадках – залучаються представники правоохоронних органів та надзвичайники.

Рейди лісівників – справа системна, однак це лише частина роботи по охороні лісу.  Окрім патрулювання лісівники також влаштовують «секрети» і «засідки» на браконьєрів і крадіїв лісу, зупиняють  підозрілі автомобілі, цікавляться метою відвідування лісу у межах заповідних та відтворювальних ділянок.
Вся ця величезна робота проводиться з однією метою – зберегти ліс та його мешканців для нащадків.

Прес служба «ДП «Ізяславський лісгосп»