Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


09.09.2021 14:34

У ДП "Ізяславський лісгосп" проводиться оцінка впливу на довкілля

На виконання вимог пункту 21, статті 3, Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» від 23.05.2017 р. № 2059-ІІІ державне підприємство «Ізяславське лісове господарство» проходить процедуру оцінки впливу на довкілля планованої діяльності. 

Оцінка впливу на навколишнє середовище (ОВНС) від лісогосподарської діяльності підприємства, проводиться з метою визначення доцільності і прийнятності планової діяльності та обґрунтування екологічних, економічних, технічних, організаційних, державно-правових, соціальних та інших заходів щодо забезпечення екологічної безпеки навколишнього природного середовища, а також прийняття необхідних заходів по пом’якшенню можливих негативних екологічних, економічних та соціальних змін, імовірних при проведенні господарської діяльності підприємства.

Процедура оцінки впливу на довкілля  функціонує в Україні з кінця 2017 року. Серед іншого ОВД є необхідною умовою проведення окремих рубок лісу. Мета процедури – усунути, а де це неможливо, – мінімізувати чи компенсувати очікувані негативні впливи на довкілля.

На разі виконано комплекс польових та аналітичних робіт з оцінки впливу лісогосподарської діяльності підприємства на грунтовий покрив.

 В лісництвах було  закладено    грунтові розрізи, спеціалістами  проведено опис грунтових  профілів,  відібрані зразки грунту для лабораторного досліження, визначено характеристики  що формують водно-фізичні властивості, тип та підтип грунту.  Всі грунтові розрізи прив'язанні до географічних координат.

 

Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»