Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


20.01.2021 14:45

Відведення лісосік

У зимовий період у лісівників чимало завдань та визначень пріоритетів, а також час відведення лісосік. Однією із найважливіших функцій у діяльності лісогосподарських підприємств є своєчасне та якісне відведення рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів.
Лісівники розповідають, щоб правильно провести відповідно роботу, до неї варто ретельно підготуватися. Як саме розповідає
начальник відділу лісового господарства  ДП «Ізяславський  лісгосп» Юрій  Дідушок:
  – Перед початком робіт по відведенню лісосік   проводяться підготовчі роботи. Перш за все, аналізуються і при необхідності уточнюються лісовпорядні матеріали: відомість рубок головного користування, рубок формування і оздоровлення  лісів, санітарних рубок та інші матеріали з обліку лісового фонду
. Потім визначається обсяг робіт і визначаються площі, що підлягають першочерговому включенню до лісосічного фонду.
Підготувавши цей етап, складається план відводу лісосік по господарським секціям, оглядаються ділянки на предмет доцільності проведення запланованого заходу, прорубуються візири та встановлюються лісогосподарські стовпи. Після цього промірюються межові лінії, вимірювання румбів (кутів) між ними та проводиться прив'язка до квартальних стовпів або інших постійних орієнтирів, які позначені у матеріалах лісовпорядкування. Уздовж візирів дерева, що прилягають до лісосіки з протилежного боку, затесуються без пошкодження камбію та клеймуються на висоті 1,3 м від кореневої шийки.
Зйомка меж і прив'язка лісосік виконуються за допомогою повірених інструментів та приладів.
 – Відведення лісосік здійснюється в межах таксаційного виділу – зазначає
Юрій Дідушок. –  У куті лісосіки, від якого здійснюється прив'язка, встановлюється лісогосподарський знак, розмір, форма а також надпис на якому, повинні відповідати ДСТУ. Після відмежування ділянок, призначених у рубку, проводиться таксація лісосік.
Лісівники наголошують, що саме від якості проведених робіт по відведенню лісосік залежить збільшення обсягу реалізації цінних сортиментів лісопродукції, що в кінцевому результаті сприяє загальному поліпшенню економічного стану підприємства.

 

ПРЕС СЛУЖБА ДП «ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»