Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


Автор:  Прес-служба ДП «Ізяславський лісгосп»
10.06.2020 12:31 Загальні новини

ЛІСІВНИКИ ІЗЯСЛАВЩИНИ ПРОВЕЛИ ТЕХНІЧНЕ ПРИЙМАННЯ ЛІСОКУЛЬТУРНИХ РОБІТ

Цьогоріч лісокультурна весняна кампанія на Ізяславщині пройшла в особливих умовах, адже відсутність снігу взимку призвела до недостатньої кількості вологи у ґрунті, березень та квітень також були малодощовими. Однак відтворення лісів відбулось якісно, у стислі агротехнічні строки, з дотриманням усіх вимог, у тому числі із застосуванням у деяких лісництвах нових технологій (висаджування сіянців із закритою кореневою системою з допомогою спеціального пристрою). Високу якість робіт підтверджують і результати технічного приймання робіт.
Цю щорічну процедуру проводять з метою визначення якості створених лісових культур та у відповідності з проектом лісових культур. Зазвичай, техприймання проводиться не пізніше як через 10 днів після закінчення всіх лісокультурних робіт на даній ділянці комісією у складі представників держлісгоспу та лісництва.
Під час технічного приймання перевіряють якість підготовки ґрунту, визначають метод і спосіб створення лісових культур, глибину та густоту садіння чи висівання, якість садивного матеріалу та інші норми створення лісових культур. Наскільки правильно посадили культури, визначають за глибиною розташування кореневої шийки сіянця, щільністю засипання ґрунтом, розміщенням коренів. Для цього розкопують незначну кількість рослин. Якщо лісові культури створювали методом сівби, то перевіряють глибину загортання насіння та рівномірність висівання шляхом розкопування посівних стрічок на різних частинах ділянки.
Відповідно до матеріалів технічного приймання лісових культур, створених у 2020 році у ДП «Ізяславський лісгосп», проведено відтворення лісів на площі 150,5 га, в тому числі посадка і посів – 141 га. З них за станом якості визначено на «дуже добре» 31,6 га, «добре» – 107,2 га. Проведено сприяння природному поновленню на площі 11,5 га.
Посів у лісових розсадниках проведено на площі 0,76 га, при цьому асортимент лісоутворюючих та декоративних порід у середньому становить 30 видів. Створено шкілок та плантацій на площі – 0,3 га, новорічних плантацій шпилькових порід – 1,3 га.
Технічне приймання проведено відповідно до ІНСТРУКЦІЇ з проектування, технічного приймання, обліку та оцінки якості лісокультурних об’єктів.