Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


17.09.2021 13:11

Вручення нагород

 

Напередодні свята Дня працівника лісу, яке традиційно лісівники святкують у третю неділю вересня, директор ДП "Ізяславський лісгосп" Сергій Кутасєвіч привітав колектив підприємства та вручив нагороди різних рівнів працівникам підприємства.

 «Це свято всіх людей, хто з чистими помислами приходить працювати до лісу, людей, відданих своїй професії та рідній природі! Лісівники – люди, що працюють за покликом серця! Це професіонали, які в складних, екстремальних умовах зберігають і примножують лісові багатства України, невтомною працею створюють десятки тисяч гектарів нових лісів, мужньо протистоять лісовим пожежам і повеням, захищають лісові угіддя від шкідників та браконьєрів!», – звернувся до всіх присутніх Сергій Кутасєвіч. Відмітив також в своєму вітальному слові директор не просто результати роботи колективу лісгоспу, а наполегливу, напружену щоденну працю, з якої проростають великі успіхи. Головною турботою лісівників завжди була і є турбота про своєчасне і якісне відтворення лісових ресурсів, посилення їх захисних функцій, підвищення продуктивності лісів та покращення їх породного складу.

На сьогодні наше підприємство - це комплексне багатопрофільне лісове господарство, яке займається лісовідновленням, доглядом за лісовими насадженнями, охороною та захистом лісів, лісозаготівлею та переробкою  деревини, вирощуванням сіянців основних лісоутворюючих порід із закритою кореневою системою та декоративного садивного матеріалу.   Підприємство забезпечує місцеве населення сотнями робочих місць,  сумлінно сплачує податки, наповнюючи державний і місцевий бюджети: за 8 місяців 2021 року підприємство до бюджетів усіх рівнів сплатило 35,7 млн. грн., що становить 150% до відповідного періоду минулого року, єдиного соціального внеску – 9,2 млн. грн.., (167% до відповідного  періоду 2020р.).

Завдяки ефективній господарській діяльності та злагодженій роботі колективу підприємства, працівники лісгоспу отримують високу заробітну плату та додаткові соціальні виплати згідно Колективного договору.

 Ізяславські лісівники розвивають інфраструктуру територіальних громад:  працюють над створенням рекреаційних зон на території населених пунктів, при потребі допомагають технікою, матеріалами. За участі лісівників на Ізяславщині ремонтують дороги, об’єкти соціальної сфери, ліквідовують пожежі, займаються благоустроєм.

 

Цього року в державному лісовому фонді створено  76 га нових лісів.    Природним шляхом  відновлено  50 га лісових насаджень, проведено доповнення лісових культур на площі 86 га. Протягом весняно-літнього лісокультурного сезону проведено догляди за новоствореними насадженнями на площі 984 га.

 На разі підприємство веде підготовку до участі у програмі президента «Зелена країна» У рамках програми Президента лісівники будуть висаджувати одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід (залежно від місцерозташування). Це будуть типові для України дерева – дуб звичайний, сосна звичайна, ялина європейська,  модрина та інші. При створенні лісових культур враховуватимуть глобальні зміни клімату, щоб виростити біологічно стійкі лісові насадження.

 

Миру Вам та Вашим сім’ям, мужності та витримки у цей непростий час. Дорогі колеги, нехай добробут та щастя наповнять ваші родини, міцного здоров’я Вам, благополуччя і віри, наснаги та нових трудових звершень.

 

Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»