Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


05.01.2022 11:04

Ізяславські лісівники підгодовують диких тварин

Зимова казка приносить радість людям. Але  прихід лютих морозів створює чимало проблем не лише людям,  а й лісовим звірам. Адже більшість з них під сніговим покривом просто не в змозі самостійно добути корм. Для лісових мешканців зима – це час суворих випробувань на виживання внаслідок нестачі кормів: листя з дерев і кущів опало та сховалось під сніговою товщею, і прогодуватись стає дуже важко, про це добре знає лісова охорона ДП «Ізяславський лісгосп». Тому, підгодівля диких тварин в цю складну зимову пору відіграє дуже важливу роль у збереженні їх популяцій. 

Єгерська служба та лісова охорона підприємства постійно поповнює годівниці та підгодівельні майданчики кормами, у міру їх поїдання тваринами. Солонці заповнюють сіллю, яка є джерелом мікроелементів і надзвичайно потрібною для звірів взимку, також прочищаються доріжки від снігу, щоб звірина мала змогу добратися до підгодівельних місць.

Диким тваринам легше перенести зиму, якщо в лісі є годівниця, в яку постійно приносять корм. А тваринам корм зайвим не буде.  У звірів виробляється певний інстинкт – вона знає, що прийшовши до годівниці, знайде там корм. Якщо корму не знайде, буде його чекати. Тож єгерська служба працює в посиленому режимі аж до весни, аби допомогти братам нашим меншим пережити морозні часи.

 

 

ПРЕС СЛУЖБА  ДП «ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»

<form>   </form>