Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


27.05.2021 10:34

Бережіть ліс від вогню

Лісові масиви ДП «Ізяславський лісгосп» потребують постійної уваги і турботи, а також бережливого ставлення. Одним з небезпечних ворогів лісу був і залишається вогонь, а суха і сонячна погода сприяють лісовим пожежам.
Зважаючи на те, що стоять
сонячні і вітряні дні, наші лісівники максимум уваги приділяють питанням дотримання правил поведінки людей у лісі. Добровільні пожежні дружини підприємства укомплектовані усім необхідним для гасіння пожежі, але щоб до цього не дійшло, проводять постійне патрулювання у лісових масивах. Проводяться постійні бесіди з населенням на протипожежну тематику, наголошують при цьому, що ліс – не приватна власність однієї людини, а загальнонаціональне багатство усієї країни.
Лісівники звертаються до мешканців
 громад із закликом утриматися від спалювання сухих залишків рослинності. Особливо неприпустимими є такі дії поблизу лісових масивів. Адже неконтрольований вогонь за сухої погоди швидко поширюється, знищуючи гектари насаджень, завдаючи величезної шкоди довкіллю.

Щоб не допустити загорань у лісі, необхідно суворо дотримуватись правил поведінки, а саме забороняється у лісах розводити вогнища, курити, заїжджати транспортними засобами, проводити спалювання сухої трави на сінокосах і пасовищах, залишати у лісі непогашені сірники та недопалки. Якщо ви запримітили лісову пожежу, загасіть її, а якщо самі не можете це зробити, повідомте про пожежу найближче лісництво чи пожежну частину.
Тільки спільними зусиллями ми зможемо вберегти від вогню наше зелене багатство.

 

Прес служба ДП "Ізяславський лісгосп"