Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


18.05.2022 08:44

Будьте обережними в лісі

Жителям Хмельницької області дозволено відвідувати ліси, проте з низкою певних обмежень.

Згідно наказу начальника обласної військової адміністрації Сергія Гамалія від 13 травня 2022 року № 158/2022-н на території Хмельницької області:

·                                 ходити у ліс можна лише пішки

·                                 населенню заїжджати на територію лісових масивів транспортом заборонено, окрім велотранспорту

·                                 через високий ризик пожеж заборонено розпалювати вогнища в лісах.

Перебуваючи у лісі, не слід забувати про обережність. Слід пам’ятати, що в лісах  вже розпочався пожежонебезпечний період, тому лісівники Державного підприємства «Ізяславське лісове господарство» нагадують, що в період високої пожежної небезпеки заборонено розводити вогнища у необладнаних для відпочинку місцях. Це може призвести до виникнення лісової пожежі. Краще скористатися рекреаційними пунктами, які спеціально для відпочиваючих облаштували наші працівники. Тут є все, що необхідно для комфортного, а, головне, для безпечного відпочинку. Особливо треба бути обачними у вітряну погоду.
    Також варто обережно поводитися з сірниками та недопалками. Саме необережно кинуті сірники частіше за все стають причинами великих пожеж. Крім цього не варто користуватися у лісі різними піротехнічними виробами. Не слід забувати і про те, що ви залишите після свого відпочинку. Не смітіть у лісі! Зберіть після себе пакети, пляшки та інше. Окрім того, що це шкодить природі, деяке сміття може стати небезпечним для вас та інших відпочивальників.
    Ще одну небезпеку несуть у собі плазуни, комахи та рослини. Саме в період з травня по липень комахи та плазуни найбільш активні та можуть нанести значну шкоду. Теж саме й з рослинами, цвітіння деяких з них може викликати алергічні реакції. Отже, проводячи час на природі з родиною чи друзями, слід бути обережними і виконувати ці нескладні правила. Тоді відпочинок залишить по собі лише приємні враження. А зелені насадження будуть радувати ще не одне покоління відпочиваючих.
   А ще наші лісівники  провод
ять патрулювання лісових масивів, тому будьте свідомими та відповідальними, а для відпочинку використовуйте спеціально відведені місця.
   Пам’ятайте і про те, що за порушення протипожежних правил у лісі встановлено штрафи до 270 неоподаткованих  мінімумів доходів громадян, а за пошкодження лісу через пожежу – до 900 таких мінімумів.
  Отож відпочивайте радісно і безпечно!

 

ПРЕС СЛУЖБА ДП «ІЗЯСЛАВСЬКИЙ ЛІСГОСП»