Гаряча лінія

(03852)4-20-49

Електронна скринька

izyslav@remove-this.ukr.net


08.06.2021 09:11

Догляд за лісовими культурами

Догляд за лісовими культурами для лісівників Ізяславщини нині – завдання номер один.

Традиційно о цій порі лісівники акцентують увагу на доглядах за лісовими культурами. Щонайперше, цікавляться, як прижилися цьогорічні сіянці. Але не менше уваги потребують і дворічні, і трирічні культури.
Обов’язковою вимогою для створення якісних, високопродуктивних лісових насаджень – є своєчасний догляд за лісовими культурами.
Мало просто посадити ліс, впродовж декількох років лісівники дбають про молоді насадження, створюючи сприятливі умови для їх росту та розвитку, знищуючи бур’яни, трав’янисту рослинність та поросль малоцінних порід.
Саме зараз період, коли відзначається велика забур’яненість після дощів та з приходом тепла,
тому  необхідно проводити роботи по догляду за цьогорічними лісопосадками та лісовими культурами минулих років створення.
Маленькому деревцю потрібен особливий догляд. Про це дбають інженери, лісничі, їх помічники,  майстри лісу та безпосередньо лісники, які працюють у ДП «Ізяславський лісгосп».
Протягом цього тижня,
головним лісничим  Зайчуком В. П. разом з інженерами лісогосподарського відділу, лісничими та майстрами лісу проведено огляд лісових культур на території Лютарського, Михельського, Плужнянського, Кунівського та Білогірського лісництв для обстеження стану молодих саджанців та перевірки якості проведеного догляду за ними. Свою увагу вони зосередили на лісових культурах, що ростуть на багатих родючих ґрунтах, де спостерігається підвищена забур’яненість і складні умови догляду.
Догляд за лісовими культурами на контролі директора підприємства С. А. Кутасєвіча.
На 202
1 рік заплановано догляд на площі – 1250 га.

 

Прес служба ДП «Ізяславський лісгосп»